Houten maatwerk: perfect in elk interieur

De juiste afmetingen, een mooie kleur, een afwerking die je bevalt, … soms is het lang zoeken naar het ideale
meubel of de geknipte afwerking voor je interieur. Maatwerk is dan de ideale oplossing. Dat hoeft overigens
helemaal niet duur te zijn, want je kiest zelf of je werkt met massief hout of budgetvriendelijk plaatmateriaal.

De voordelen van maatwerk in hout

Door je woning in te richten met meubelen op maat, creëer je eenheid in je interieur en ben je er zeker van dat alles perfect past. Zo laat je geen enkel stukje ruimte verloren gaan, zeker in kamers met veel moeilijke hoeken en kantjes. Een kast, keuken, bureau of tv-meubel op maat oogt bovendien stukken mooier en je kan ze ook nog eens volledig laten afwerken volgens jouw smaak. Het ontwerp, de houtsoort of het afwerkingslaagje, de kleur, het beslag, andere decoratieve elementen, … je kiest ze allemaal zelf. Zo ben je er zeker van dat je meubel bestaat uit kwalitatieve materialen die nog vele jaren meegaan.

Inspiratie maatwerk
Inspiratie maatwerk

Houten maatwerk voor elk budget

Net als bij standaard houten meubelen, liggen de prijzen voor maatwerk erg uit elkaar. Een massief houten kast zal bijvoorbeeld wat duurder uitvallen dan een kast die gemaakt is van stevige multiplexplaten. De prijs zal bovendien afhangen van de afwerking die je kiest. Zo kan je gaan voor een houten fineerlaag, gekleurde lak, of zelfs afwerkingen op basis van hars en papier. Professionele meubelmakers zoals Neves bezorgen je vooraf een gedetailleerde offerte op basis van de afmetingen, de vorm, de houtdikte en de afwerking die je wenst. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan.

Hout in elke ruimte van je woning

Bij maatwerk denk je misschien in de eerste plaats aan inbouwkasten voor je slaapkamer of inkomhal, maar natuurlijk zijn er tal van andere mogelijkheden. Zo kan je ook je keuken, je badkamer, je tv-meubel, bureau, eettafel, … op maat laten maken in hout. Telkens met de juiste afmetingen én de juiste afwerking.