Hout geeft zuurstof aan creativiteit

Hout is eveneens een grondstof voor creativiteit en menselijk vernuft.
Het materiaal inspireert vormgevers, ingenieurs, architecten, kunstenaars en wetenschappers.

Bron van inspiratie

Hout is eveneens een grondstof voor creativiteit en menselijk vernuft. Het materiaal inspireert vormgevers, ingenieurs, architecten, kunstenaars en wetenschappers. Vandaag vinden we hout terug in nieuwe bouwconcepten, in de kunst, in zowel trendy als klassiek meubilair… Het is dan ook een licht materiaal, dus makkelijk te verwerken, te transporteren en te plaatsen.

Hout is onderhoudsvriendelijk

Hout is bestand tegen hitte, vorst, corrosie en vervuiling: zelfs onbehandeld gaat het bijzonder lang mee. Waar nodig kan men evenwel kiezen voor een decoratieve of vochtwerende behandeling. Houten huizen zijn niet duur om te bouwen, makkelijk te verbouwen en voordelig in onderhoud.

Houtbouw is energie-efficiënt

Architecten laten zich inspireren door de vele troeven van hout. Zo bieden houtconstructies een hoge thermische isolatiewaarde, terwijl men aan de hand van een gelaagde opbouw ook een goede akoestische isolatie verkrijgt. Houten woningen worden gekenmerkt door een aangenaam en gezond binnenklimaat (hout zorgt voor een natuurlijke vochtregeling), lagere stookkosten (hout warmt sneller op) en een sterk verminderde condensatie. Als kers op de taart vereenvoudigt hout het integreren van moderne technologie voor ventilatie, afzuiging, warmteterugwinning…

Creativiteit Photo by Clem Onojeghuo from Pexels pexels photo 175709 WEB

Hout is mooi

En dan zijn er nog de esthetische kwaliteiten. Houten gevelbekleding is esthetisch en elegant, houten meubels zijn tijdloos mooi, sterk en lenen zich voor elke interieurstijl: modern, rustiek… Ook in de tuin is hout een geliefkoosd materiaal voor omheiningen, terrassen, bloembakken, tuinhuisjes, carports, meubelen…. Hout oogt natuurlijk in een buitenomgeving.